TERMENI SI CONDIȚII

 

DEFINIȚII ȘI TERMENI

www.utilagro.ro – este denumirea comercială a Scoietății UTIL AGRO S.R.L., persoana juridică română, cu sediul social în Jud. Buzău, Localitatea Râmnicu Sărat, Bdul Eroilor nr. 34, CUI – 21179880, având număr de identificare la Registrul ComertuluiJ10/255/2007.

Vânzător – www.utilagro.ro

Cumpărător – poate fi orice persoană fizică care vârsta peste 16 ani sau persoana juridică care își face cont pe Site și efectuează o comandă.

Client – poate fi orice persoană fizică care are vărsta peste 16 ani sau persoana juridică care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre www.utilagro.ro ( electronic, telefonic) sau in baza unui acord de utilizare existent între www.utilagro.ro si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta de peste 16 ani sau persoana juridică înregistrata pe Site, care prin finalizarea procesului de creare a Contului , și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni și Condiții. Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parolă care permite Cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului în Site ( comenzi,facturi fiscale, garanții). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea  Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului /Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze.

Site – magazinul online gazduit la adresa de web www.utilagro.ro

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare între Vânzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri sau Servicii de pe Site.

Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate în Comanda, care urmează a fi furnizate de Vânzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului încheiat.

Contract – reprezintă contractul la distanta încheiat între Vânzător si Cumparator, fara prezenta fizica simultană a Vânzatorului si a Cumparatorului.

Conținut – reprezintă

  •  
  • Toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altefel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  • Continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • Orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contractare, specificate sau nu de catre acesta;
  • Informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator într-o anumită perioada;
  • Informatii legate de Bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de catre Tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte se parteneriat, intr-o anumita perioada;
  • Date referitoare la Vânzator, sau alte date privilegiate ale acestuie.

Document – prezentele TERMENE SI CONDITII

Comunicari comerciale – orice tip de mesaj trimis  (sms,e-mail, telefonic), continând informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea ”Cont/Cosul meu”sau sectiunea ”Cont Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Tanzactie – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre www.utilagro.ro , Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1 Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, sau e-mail), prin care Vanzatorul îsi deruleaza operatiunile comerciale. 2.2 Notificarea primita de catre Cumpărător, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii, Aceasta notificare se face electronic ( e-mail) sau telefonic.

2.3 Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comandă. Dacă modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comandă va anunta Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata in plus.

2.4 Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sai SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

2.5 Documentul si informatiilor puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

3. POLITICA DE VÂNZARE ONLINE

3.1 Accesul în vederea efectuarii unei Comenzi îi este permis oricarui Utilizator/Cumparator. Pentru motive justificate www.utilagro.ro , îsi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului în vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel www.utilagro.ro . In oricare din aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor susmentionate.

3.2 Cominucarea cu Vânzatorul se poate realiza prin interactiunea dorecta cu acesta, inclusiv prin suport online (Live Chat), prin adresele mentionate la sectiunea ”contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3 În cazul unui volum de trafic neobisnuit de nmare provenit din partea unei retele de internet, www.utilagro.ro , își rezervă dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuală a codurilor de validare de tip Captcha, în vederea protejării informatiei din cadrul Site-ului.

3.4 Toate tarifele aferente Bunurilor/Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate în Lei (RON).

3.5 În conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor electronice afisate pe Site, include Taxa de timbru verde.

3.6 În cazul platilor online Vânzatorul nu este/ nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparător, incluzând dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutară aplictate de banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această actiune o poartă numai Cumpărătorul.

3,7 Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site ( imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/etc) nu reprezintă o obligatie contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.8 După 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Cumparatorului i se va solicita înscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat, Solicitarea va fi transmisa catre adresa de e-mail înscrisa de Cumpărator în Cont. În acest fel, Cumpărătorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/Clienti/Cumparatori de pe Site si se implică activ în dezvoltarea de noi Servicii și în detalierea cât mai completă a caracteristicilor Bunurilor.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

4.1 Vânzătorul poate cesiona si/sau subcontracta o terță parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul  va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ SI INDUSTRIALĂ

5.1 Conținutul, astfel cum este definit, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a www.utilagro.ro , acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute in acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare si/sau publicitare).

5.2 Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, poate fi copiat, transferat, si/sau utilizat numai în scopuri personale sau non – comerciale.

5.3 Este interzisă orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezenta Informare.

6. COMANDA

6.1 Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site prin adăugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite în coșul de cumpăraturi. Urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres. Odată adăugat în cosul de cumparaturi, Un Bun si/sau Serviciu este disponibil pentru achizitie în măsura în care există stoc disponibil pentru a nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi,implicit nici rezervarea automată a Bunului/Serviciului.

6.2 Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.3 Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa îl contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, în orice situaăie in care este necesară contactarea Cumpărătorului.

6.4 Vânzătorul poate anula Comanda efectuată de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei părti față de cealaltă sau făra ca vreo parte să poată sa pretindă  celeilalte daune – interese ăn urmatoarele cazuri:

6.4.1 neacceptarea de catre Banaca emitenta a Cardului Cumpăratorului, a tranzacției. În cazul plății Online;

6.4.2 invalidarea tranzacției de catre procesatorul de carduri agreat de Vânzator, în cazul plății online;

6.4.3 datele furnizate de catre Client/Cumpărator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.

6.5 Cumparatorul are dreptul sa se retragă din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunte la un Serviciu, în termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice, făra invocarea unui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr. 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renuntare la un Serviciu expira după 14 zile de la:

  • Ziua în care Cumparatorul intră in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat;
  • Ziua în care Cumpăratorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi de piese.

6.6 În cazul în care Clientul/Cumpăratorul solicită retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din Contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv. In cazul în care comanda este achitată, Vânzătorul va rambursa suma în maxim 14 zile de la data informarii Vânzătorului de catre Cumpărător asupra deciziei sale de retragere din Contract.

6.7 Vânzătorul va putea amâna rambursarea sumei până la primirea Bunurilor vândute sau până la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit să recupereze el însuși Bunurile( se va lua data cea mai recentă).

7. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1 Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

7.1.1 furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sănatații sau din motive de igienă si care au fost desigilate de Cumpărator;

7.1.2  furnizarea de Bunuri sunt susceptibile a se deteriora sau expira rapid;

7.1.3 furnizarea de Bunuri confectionate după specificatiile prezentate de Cumparator sau  persoanalizate în mod clar.

8. FACTURARE – PLATA

8.1 Preturile Bunurilor și Serviciilor afisate in cadrul Site-ului www.utilagro.ro includ T.V.A., conform legislației în vigoare.

8.2 Prețul, modalitatea de plată si termenul de plataă sunt specificate în fiecare Comandă, Vânzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesar eemiterii facturii fiscale.

8.3 Vânzatorul va transmite Cumpratorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau servicii vândute de www.utilagro.ro , exclusiv în format electronic, prin adaăugarea facturii în Contul Cumpratorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumpărator ăn Contul său.

9. LIVRAREA BUNURILOR

9.1 Condițiile de livrare a Bunurilor si Serviciilor vandute de www.utilagro.ro le regasesti in Sectiunea Livrare comenzi;

9.2 Vânzatorul va efectua ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor însoțitoare;

9.3 Vânzatorul va efectua livrarea  Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul României.

10. GARANȚII

10.1 Toate Bunurile comercializate de către www.utilagro.ro , beneficiază de conditii de garanșie conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Bunuriloe sunt noi, în ambalaje originale și provon din surse autorizate de fiecare producător în parte.

10.2 Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumpărătorului în locatia indicată în Comandă ( înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe afactura fiscala în cazul livrărilor efectuate de persoanalul Vânzătorului).

11. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

11.1 Vă rog sa parcurgeți Politica de Confidențialitatea cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

12. FOLOSIREA COOKI-URILOR

12.1 Vă rog să parcurgeți Politica Cookie, care face parte din prezentul Document.

13. LEGEA APLICABILĂ – JURISDICȚIA

13.1 Prezentul Contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător si Cumpărător se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente de la sediul Vânzătorului.